Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Rizottó sajtkehelyben


Hozzávalók 4 személyre /8 sajtkehelyhez/: 300 gr reszelt parmezán sajt, a formákhoz kevés olivaolaj A rizottóhoz: 400 g kicsontozott nyúlhús, 3 dl húsleves, 200 g csiperkegomba, esetleg vargánya,

150 g kerek szemű rizs, 50 g vaj, 4-4 db piros és zöld chilipaprika, 2 evőkanál reszelt parmezán, 2 evőkanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, frissen őrölt feketebors.


A sajtkehelyhez néhány öblös, kb 1 dl-es méretű öblös forma /csésze, tálka/ szükséges. Mindegyiket vastagon kikenjük olajjal, és úgy szórjuk be a reszelt sajttal, mint amikor sütőformát kenünk ki. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a megolvadt sajt egybefüggő réteget nem képez a forma oldalán. Ekkor kivesszük a sütőből, és hagyjuk megszilárdulni. Ha már kihűlt, késpengével óvatosan elválasztjuk a forma oldalától, és kiütjük belőle a sajtkelyhet. Közben a megtisztított, felszeletelt gombát az egészben hagyott chilipaprikákkal együtt a fele vajon megpirítjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. A húst egészen apró kockára vágjuk, olajon megpirítjuk, majd fél pohár vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.

A rizst a megmaradt vajon egy-két percig pirítjuk, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levet fel nem szívta. Ezután óvatosan összekeverjük a párolt hússal, a fűszeres gombával, a reszelt sajttal meg a paprikával. A rizottót elosztjuk a 8 sajtkehelyben, és azonnal tálaljuk.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával