Citromos babéros nyúlraguleves Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná tovább | Fokhagymás nyúlcomb Hozzávalók 4 személyre: 4 hátsó házinyúlcomb, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors. tovább |
Almás-hagymás nyúlmáj Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg házinyúlmáj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 közepes fej hagyma, 2 savanykás alma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, ízlést szerint frissen őrölt fekete bors és só. tovább | Fűszeres sült nyúl Hozzávalók 4 személyre: 1 kg házinyúllapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 5 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött fehér bors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág tovább |
Kapribogyós nyúllapocka Hozzávalók 4 személyre:75 dkg házinyúllapocka,10 dkg füstölt szalonna,2 dl tejföl, 1 citrom,1 zöldpaprika,1 nagy csokor petrezselyemzöld,1 fiola kapribogyó,4 gerezd fokhagyma,1 teáskanál burgonyaliszt tovább | Meggyes nyúlgerinc Hozzávalók 4 személyre: 2 házinyúlgerinc, 20 dkg kimagozott meggy, 2 1/2 dl száraz vörös bor, 5 dkg vaj, 1/2 citrom reszelt héja, 1 evőkanál olaj, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj, őrölt gyömbér és tovább |
Mustáros nyúl Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 8 evőkanál erős mustár, 6 vékony szelet füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 evőkanál fehér bor, 1 evőkanál vaj, néhány tárkonylevél, 1 késhegynyi cayenni bors tovább | Nyúlcomb provanszi módra Hozzávalók 4 személyre: 4 hátsó házinyúlcomb, 4 dl száraz fehér bor, 4 nagy paradicsom, 12 szem kimagozott, fekete olajbogyó, 4 apróra vágott szardella (vagy ringli), 2 evőkanál olívaolaj, tovább |
Nyúlcomb tárkonyos mártásban Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg házinyúllapocka, 1 db, vékony karikákra vágott, piros színű paprika, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 finomra vágott apró hagyma, 4-6 friss tárkonylevél, tovább | Nyúlgerinc tormás áfonyaszósszal Hozzávalók 4 személyre: 2 házinyúlgerinc, 2 1/2 dl vörös bor, 10 dkg zellergumó, 1 sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 5 evőkanál olaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 babérlevél, 10 szem borókabogyó, tovább |
Nyúlhúsos palacsinta áfonyamártással Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg nyers, darált nyúl apróhús (nyúllapockából), 12 sós, töltetlen palacsinta, 1 fej vöröshagyma, 1/2 dl fehér bor, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál kakukkfű, 2 szem összetört tovább | Nyúlmájpuding kaprimártással Hozzávalók 4-6 személyre: a pudinghoz 50 dkg nyúlmáj, 20 dkg füstölt szalonna, 1 1/2 dl tejben megáztatott 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, 1 dl tejföl, fél fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, tovább |
Nyúlpaprikás különlegesen Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 3 dl vörösbor, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, diónyi zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, tovább | Sajtbundás nyúlcomb Hozzávalók: 4 hátsó házinyúlcomb, 15 dkg reszelt sajt, 4 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál finomliszt, 1 tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, tovább |
Tejszínes nyúlgerinc francia módra Hozzávalók 4 személyre: 2 nyúlgerinc, 4 dkg vaj, 6 evőkanál tejszín, 3 evőkanál fehér bor, 1 evőkanál vágott hagyma, 1 tojássárga, 1 ágacska kakukkfű, 2 teáskanál csíkokra vágott bazsalikomlevél, tovább | Tepsis nyúl Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 75 dkg burgonya, 3 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evőkanál liszt, 1 púpozott evőkanál vegeta, tovább |
Tűzött nyúlmáj Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg házinyúlmáj, 8 szelet bacon (császárszalonna), 5 dkg juhtúró, 1-1 teáskanál majoránna és mustár, ízlés szerint frissen őrölt fekete bors. tovább | Vadas nyúlgerinc Hozzávalók 4 személyre: 2 házinyúlgerinc, 25 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 citrom, 4 evőkanál olaj, 2 csapott evőkanál cukor, tovább |
Zsályás nyúltekercs Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 2 zsemle vagy 2 szelet fehérkenyér, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, tovább | Zöldséges nyúlragu Hozzávalók 4 személyre: 1 db házinyúl, 2 dl tejszín, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 2 szál szárzeller, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor zellerzöld, 1 csokor bazsalikom, 3 evőkanál olivaolaj, só, tovább |
Rizottó sajtkehelyben Hozzávalók 4 személyre /8 sajtkehelyhez/: 300 gr reszelt parmezán sajt, a formákhoz kevés olivaolaj A rizottóhoz: 400 g kicsontozott nyúlhús, 3 dl húsleves, 200 g csiperkegomba, esetleg vargánya, tovább | Aszaltszilvás nyúltekercs Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 150 g magozott aszalt szilva, 2 zsemle /vagy 2 szelet fehérkenyér/, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejszín, 3 evőkanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, tovább |
Rakott nyúlcomb Hozzávalók 4 személyre: 4 db kicsontozott nyúlcomb, 4 szem kemény paradicsom, 200 g füstölt mozzarella, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors, zsálya, a sütéshez olaj. tovább |