Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Tejszínes nyúlgerinc francia módra


Hozzávalók 4 személyre: 2 nyúlgerinc, 4 dkg vaj, 6 evőkanál tejszín, 3 evőkanál fehér bor, 1 evőkanál vágott hagyma, 1 tojássárga, 1 ágacska kakukkfű, 2 teáskanál csíkokra vágott bazsalikomlevél,

ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors.

Előkészítése: A nyúlhús zsírját eltávolítom. Sóval és borssal meghintem. Hosszúkás sütőtepsit kivajazok, és a nyúlgerincet belefektetem. Rászórom a kakukkfüvet. Befedem, és gyenge tűznél kb. 20 percig párolom.

Elkészítése: Ha a vaj már megbarnult, 2 evőkanál meleg vizet hozzáöntök, és a tüzet kissé felerősítem. Az edényt ismét befedem. A hagymát lábosba teszem, és a bort ráöntöm. Addig forralom, amíg 2-3 evőkanálnyi marad csak benne. A tejszínt apránként hozzáöntöm, és tovább forralom. Finom szitán átpasszírozom, még egyszer felforralom, majd a tűzről leveszem. Habverővel óvatosan belekeverem a tojássárgát. Sóval és borssal ízesítem. A gerincet kicsontozom, kockára vágom. Előmelegített tálra halmozom, meghintem a bazsalikommal, és a mártását köré öntöm.

Megjegyzés: saláta és friss francia kenyér illik hozzá.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok

TENYÉSZNÖVENDÉK NYÚL TÁMOGATÁS

54/2014. (IV. 29.) VM rendelet a tenyésznyúl tenyésztésbe állításának mezogazdasági csekély összegu (de minimis) támogatásáról


54/2014. (IV. 29.) VM rendelet



VAKCINA TÁMOGATÁSOK


A földmuvelésügyi miniszter 24/2014. (XI. 6.) FM rendelete az egyes állatbetegségek megelozésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjérol szóló 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet

24/2014. (XI. 6.) FM rendelet
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával