Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Nyúlhúsos palacsinta áfonyamártással


Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg nyers, darált nyúl apróhús (nyúllapockából), 12 sós, töltetlen palacsinta, 1 fej vöröshagyma, 1/2 dl fehér bor, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál kakukkfű, 2 szem összetört

borókabogyó, ízlés szerint frissen őrölt fekete bors és só; a mártáshoz 2 dl tejföl, 1 evőkanál áfonya- vagy piros ribizlilekvár, 1 teáskanál mustár, késhegynyi cayenni bors, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors.

Előkészítése: A hagymát apróra vágom. A mártáshoz a tejfölt az áfonyalekvárral és a mustárral összekeverem, majd sóval, borssal, cayenni borssal ízesítve, hidegre teszem.

Elkészítése: Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, ezután borókabogyóval, kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezem, és a darált húst ráteszem. Erős tűzön kevergetem fehéredésig sütöm, majd közben ráöntöm a bort. Jól összekeverem, és 10 percig fedő alatt párolom. A grillsütőt előmelegítem. A palacsintákat egyenként megkenem a húsraguval, majd felcsavarom, és hosszúkás tűzálló tálba rakom. Befedem, és 5 percre beteszem a grillsütőbe, hogy a palacsinták jól átmelegedjenek, de ne piruljanak.

Tipp: Előmelegített tányérokra helyezek 2-2 palacsintát, és a mártással leöntve tálalom. Nemcsak nyers nyúlhúsból, hanem a sült és kicsontozott nyúl leeső darabjaiból is készíthető.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával