borókabogyó, ízlés szerint frissen őrölt fekete bors és só; a mártáshoz 2 dl tejföl, 1 evőkanál áfonya- vagy piros ribizlilekvár, 1 teáskanál mustár, késhegynyi cayenni bors, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors.
Előkészítése: A hagymát apróra vágom. A mártáshoz a tejfölt az áfonyalekvárral és a mustárral összekeverem, majd sóval, borssal, cayenni borssal ízesítve, hidegre teszem.
Elkészítése: Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, ezután borókabogyóval, kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezem, és a darált húst ráteszem. Erős tűzön kevergetem fehéredésig sütöm, majd közben ráöntöm a bort. Jól összekeverem, és 10 percig fedő alatt párolom. A grillsütőt előmelegítem. A palacsintákat egyenként megkenem a húsraguval, majd felcsavarom, és hosszúkás tűzálló tálba rakom. Befedem, és 5 percre beteszem a grillsütőbe, hogy a palacsinták jól átmelegedjenek, de ne piruljanak.
Tipp: Előmelegített tányérokra helyezek 2-2 palacsintát, és a mártással leöntve tálalom. Nemcsak nyers nyúlhúsból, hanem a sült és kicsontozott nyúl leeső darabjaiból is készíthető.