Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Meggyes nyúlgerinc


Hozzávalók 4 személyre: 2 házinyúlgerinc, 20 dkg kimagozott meggy, 2 1/2 dl száraz vörös bor, 5 dkg vaj, 1/2 citrom reszelt héja, 1 evőkanál olaj, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj, őrölt gyömbér és

őrölt szegfűszeg, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors.

Előkészítése: A nyúlgerinc hártyáit leszedem. A fűszereket összekeverem, és a húsra rászórom. Fóliával beborítom és minimum 2 órán keresztül érlelem. Az olajat és a vaj felét serpenyőben felolvasztom, majd a filét beletéve, erős tűzön mindkét oldalát megpirítom. A vörös borral lelocsolom, és felforralom.

Elkészítése: A gerincet hosszúkás tepsibe teszem, levét rálocsolom. Befedem, és az előmelegített, forró sütőben 20 percig párolom. 15 perc letelte után a meggyet is hozzáadom, és a húst saját levével meglocsolom. Ezután a húst kiemelem az edényből, és alufóliával letakarva, melegen tartom. A meggyet lyukas kanállal kiszedem a léből, és ugyancsak melegen tartom. A visszamaradt pecsenyelevet beforralom, majd a megmaradt vajat apró darabokban hozzákeverem. Közben a filét a csontról óvatosan leszedem. A húst ferdén szeletekre vágom, majd a csontra ügyesen visszahelyezem. A meggyel körberakom, és a mártást aláöntve tálalom.

Megjegyzés: burgonyalepény és zellerpüré illik hozzá.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával