Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Almás-hagymás nyúlmáj


Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg házinyúlmáj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 közepes fej hagyma, 2 savanykás alma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, ízlést szerint frissen őrölt fekete bors és só.

Előkészítése: A nyúlmáj ereit és zsírját leszedem, majd kis darabokra vágom. A füstölt szalonnát felaprítom, és nagy serpenyőbe téve, a zsírját kisütöm. A pörcöt kiszedem és félreteszem. A hagymát tisztítás után vékony karikákra metélem. Az almákat megmosom, félbevágom, és héjastól kimagozom, majd vékony szeletekre aprítom.

Elkészítése: a hagymát a szalonnazsírra teszem, és üvegesre sütöm. Szűrőkanállal kiszedem a serpenyőből, és melegen tartom. A visszamaradt zsírra ráteszem a májdarabokat, és erős tűzön, fedő alatt, kb. 5 percig párolom, közben meghintem majoránnával. Ugyancsak kiszedem a zsírból, és félretéve, melegen tartom. Az almaszeletek következnek a serpenyőben, amelyeket erős lángon gyorsan üvegesre sütök, majd beleöntöm a tejfölt, visszateszem a szalonnapörcöt, a májat és a hagymakarikákat.
Megsózom, megborsozom, és erős lángon jól összeforralom. Mielőtt tálalná, 5 percig a fedő alatt hagyom állni.

Megjegyzés:

Párolt rizs illik hozzá a legjobban. Minél aromásabb az alma, annál jobb ízű lesz a hús leve.

 

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával