1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött feketebors, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, kevés zsemlemorzsa, 1 egész tojás.
A töltelékhez a zsemléket egészen apró kockára vágjuk, ráöntjük a habosra vert tojást, a tejszínt. Néhány perc múlva villával szétnyomjuk, hogy jól megszívja magát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéjat, szegfűszeget és megsózzuk, megborsozzuk. Összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel. Ha a massza túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, kenhetőnek kell lennie. A szilvaszemeket félbevágjuk.
A konyhakész nyulat a hasára fordítjuk, a hátán kezdve, a gerinc mellett egyben kicsontozzuk, a combokat és a bordákat is, egy hosszú télalapot kapunk. Rákenjük a tölteléket. A szilvaszemeket egyenletesen elosztjuk rajta, majd a combnál kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset - mint a sonkát szokás - körbekötözzük. Tepsibe fektetjük, forró olajjal meglocsoljuk, és előmelegített, forró sütőben 40 percig fedetlenül sütjük. 15-20 percnyi pihentetés után éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.