Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Aszaltszilvás nyúltekercs


Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 150 g magozott aszalt szilva, 2 zsemle /vagy 2 szelet fehérkenyér/, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejszín, 3 evőkanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött feketebors, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, kevés zsemlemorzsa, 1 egész tojás.

 

A töltelékhez a zsemléket egészen apró kockára vágjuk, ráöntjük a habosra vert tojást, a tejszínt. Néhány perc múlva villával szétnyomjuk, hogy jól megszívja magát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéjat, szegfűszeget és megsózzuk, megborsozzuk. Összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel. Ha a massza túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, kenhetőnek kell lennie. A szilvaszemeket félbevágjuk.

A konyhakész nyulat a hasára fordítjuk, a hátán kezdve, a gerinc mellett egyben kicsontozzuk, a combokat és a bordákat is, egy hosszú télalapot kapunk. Rákenjük a tölteléket. A szilvaszemeket egyenletesen elosztjuk rajta, majd a combnál kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset - mint a sonkát szokás - körbekötözzük. Tepsibe fektetjük, forró olajjal meglocsoljuk, és előmelegített, forró sütőben 40 percig fedetlenül sütjük. 15-20 percnyi pihentetés után éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával