Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Zsályás nyúltekercs


Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 2 zsemle vagy 2 szelet fehérkenyér, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só,

1 mokkáskanál őrölt feketebors, kevés zsemlemorzsa, 1 tojás.

 

A töltelékhez az apró kockára vágott zsemlekockákra ráöntjük a felvert tojást, a tejfölt és az olivaolajat. Néhány perc múlva villával szétnyomjuk a masszát, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók. Sózzuk, megborsozzuk. Összekeverjük a finomra vágott hagymával, petrezselyemmel, zsályával. Ha túl lágy, kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy jól kenhető legyen.

A konyhakész nyulat hasára fordítjuk, a gerinc mellett kezdve az egész nyulat egyben kicsontozzuk. Hosszú téglalapot kapunk. Rákenjük a tölteléket, a combnál kezdve szorosan feltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Akkor a lábasban, amibe a tekercs elfér, sós vizet forralunk és kb. 40 percig kis lángon főzzük. Kiborítjuk a fóliából, és néhány percig pirítjuk. Ha már nem forró, éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A levet felére beforralva kevés borssal és zsályával ízesítve aláöntjük. Grillezett, sajttal töltött paradicsommal tálaljuk.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával