Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Tepsis nyúl


Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 75 dkg burgonya, 3 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evőkanál liszt, 1 púpozott evőkanál vegeta,

1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött bors, 2 gerezd fokhagyma.

Előkészítése: tűzálló tálat vagy tepsit kiolajozok. Kis tálkában összekeverem a lisztet, a vegetát, a pirospaprikát és a borsot. A nyers burgonyát meghámozom, karikákra vágom, és mély tálba rakom. A hagymát és a zöldpaprikát vékonyra karikázom. A nyulat darabjaira vágom, hártyáitól és zsírjától megfosztom. A tejfölt megsózom, és a zúzott fokhagymát belekeverem.

Elkészítése: a megsózott nyúldarabokat a fűszeres lisztben megmártom. A burgonyára rászórom a megmaradt fűszeres lisztet, majd jól összerázom, és a tepsiben egyenletesen elterítem. A hagymát és a zöldpaprikát elosztom a burgonyán, ezután sorban, egymás mellett elhelyezem rajta a lisztes húsdarabokat. Reszelt sajttal megszórom, fokhagymás tejföllel lelocsolom, majd lefedem, és alufóliával szorosan betakarom. Előmelegített, közepes hőfokú sütőben 45-50 percig párolom, végül a tetejét levéve, pirosra pirítom.

Megjegyzés: fedő nélkül csak rövid ideig sütöm, mert a sajt miatt hamar megég.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával