Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Sajtbundás nyúlcomb


Hozzávalók: 4 hátsó házinyúlcomb, 15 dkg reszelt sajt, 4 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál finomliszt, 1 tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió,

2 késhegynyi őrölt fekete bors, 1-1 csipet morzsolt kakukkfű, majoránna, rozmaring, bazsalikom, ízlés szerint só, olaj a tepsihez.

Előkészítése: A húsdarabokat sóval bedörzsölöm. Közepes méretű tepsit olajjal kikenek. A fokhagymát vékony lapokra forgácsolom.

Elkészítése: a kikent tepsiben egymás mellet elhelyezem a húsdarabokat. Egyenletesen megszórom a szerecsendióval, kakukkfűvel, majoránnával, bazsalikommal. A húsdarabok közé szórom a fokhagymát, és másfél dl vizet aláöntök. A tepsit alufóliával befedem. Előmelegített forró sütőben kb. 40 percig párolom. A húsdarabokat a tepsiből kiszedem és kihűtöm. A hús levét leöntöm, és félreteszem. A tejfölben elkeverem a tojássárgát, a lisztet és a reszelt sajtot. Szerecsendió-virággal és kevés sóval ízesítem, majd a húslevet beleöntöm. A sűrű öntetet rákanalazom a combokra. Közepes lángon annyi ideig sütöm, amíg szép aranysárgára nem sül. Tálalás előtt vágott petrezselyemzölddel meghintem.

Megjegyzés:
Vigyázat a sajt miatt hamar barnul!
Salátával és tetszés szerinti zöldség- vagy burgonyakörettel tálalom.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával