2 késhegynyi őrölt fekete bors, 1-1 csipet morzsolt kakukkfű, majoránna, rozmaring, bazsalikom, ízlés szerint só, olaj a tepsihez.
Előkészítése: A húsdarabokat sóval bedörzsölöm. Közepes méretű tepsit olajjal kikenek. A fokhagymát vékony lapokra forgácsolom.
Elkészítése: a kikent tepsiben egymás mellet elhelyezem a húsdarabokat. Egyenletesen megszórom a szerecsendióval, kakukkfűvel, majoránnával, bazsalikommal. A húsdarabok közé szórom a fokhagymát, és másfél dl vizet aláöntök. A tepsit alufóliával befedem. Előmelegített forró sütőben kb. 40 percig párolom. A húsdarabokat a tepsiből kiszedem és kihűtöm. A hús levét leöntöm, és félreteszem. A tejfölben elkeverem a tojássárgát, a lisztet és a reszelt sajtot. Szerecsendió-virággal és kevés sóval ízesítem, majd a húslevet beleöntöm. A sűrű öntetet rákanalazom a combokra. Közepes lángon annyi ideig sütöm, amíg szép aranysárgára nem sül. Tálalás előtt vágott petrezselyemzölddel meghintem.
Megjegyzés: Vigyázat a sajt miatt hamar barnul!
Salátával és tetszés szerinti zöldség- vagy burgonyakörettel tálalom.