Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Nyúlpaprikás különlegesen


Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 3 dl vörösbor, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, diónyi zellergumó, 1 gerezd fokhagyma,

1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és liszt, ízlés szerint só.

Előkészítése: A nyulat megmosom, leszárítom, és kisebb darabokra vágom. A vöröshagymát apróra metélem, a füstölt szalonnát vékonyra felcsíkozom, majd a zsírját kiolvasztom. A zöldpaprikát, paradicsomot felaprítom, a zellert megreszelem.

Elkészítése: A szalonnazsíros pörcre teszem a vöröshagymát és a zellert, majd üvegesre fonnyasztom. Ezután a tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a húsdarabokat. Megsózom, és folytonos keverés közben minden darabját fehéredésig pirítom. 1 dl vízzel és 2 dl vörösborral felöntve, fedő alatt puhára párolom. Ha levét elfövi, apránként pótolom a megmaradt vörösborral. Végül hozzáadom a zöldpaprikát meg a paradicsomot, és a liszttel simára kevert tejföllel besűrítem.

Megjegyzés:
Galuskával vagy borsóval kissé más az íze, mint a megszokott nyúlpaprikásnak, ám nagyon finom.

 

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával