1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és liszt, ízlés szerint só.
Előkészítése: A nyulat megmosom, leszárítom, és kisebb darabokra vágom. A vöröshagymát apróra metélem, a füstölt szalonnát vékonyra felcsíkozom, majd a zsírját kiolvasztom. A zöldpaprikát, paradicsomot felaprítom, a zellert megreszelem.
Elkészítése: A szalonnazsíros pörcre teszem a vöröshagymát és a zellert, majd üvegesre fonnyasztom. Ezután a tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a húsdarabokat. Megsózom, és folytonos keverés közben minden darabját fehéredésig pirítom. 1 dl vízzel és 2 dl vörösborral felöntve, fedő alatt puhára párolom. Ha levét elfövi, apránként pótolom a megmaradt vörösborral. Végül hozzáadom a zöldpaprikát meg a paradicsomot, és a liszttel simára kevert tejföllel besűrítem.
Megjegyzés: Galuskával vagy borsóval kissé más az íze, mint a megszokott nyúlpaprikásnak, ám nagyon finom.