1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, só, frissen őrölt fekete bors, kevés reszelt szerecsendió, a formához vaj; a mártáshoz 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 2 dkg liszt, 3 dl húslé (kockából), 1-2 evőkanál kapribogyó, 1 evőkanál kapribogyólé, 1 teáskanál őrölt babérlevél, ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors.
Előkészítése: négyujjnyi vízzel telt akkora tepsit állítok a sütőbe, amekkorába kényelmesen belefér a pudingforma. A sütőt 190 fokra előmelegítem. A meghámozott hagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágom. A májat annyi időre teszem a forrásba lévő vízbe, amíg minden darabkája meg nem fehéredik. Leszűröm és kihűtöm. A szalonnát apróra metélem.
Elkészítése: Az olajat serpenyőbe öntöm és a hagymát-fokhagymát üvegesre pirítom. A májat a darabokra vágott füstölt szalonnával együtt aprítógépben vagy mixerben pürévé zúzom. A megáztatott és kicsavart zsemlemorzsával, a tojásokkal és tejföllel összedolgozom, majd a majoránnával, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. Magas, közepén lyukas pudingformát (kuglófformát vagy egyéb formát) vajjal bekenek, és a masszát háromnegyed részéig beletöltöm. (Ha marad belőle, a felesleget apró, kivajazott formákba töltöm.) A forma pontosan illeszkedő tetejét rászorítom. (Ha nincs zárható formájuk, alufóliát tegyenek a tetejére!)
A sütőből kiveszem a már gyöngyöző vízzel telt edényt, és óvatosan belehelyezem a májas masszával megtöltött pudingformát. A víz ne érjen tovább az edény felénél!
A pudingot a gőzben legalább 50 percig párolom, majd tűpróbával megnézem, hogy a közepe is átfőtt e. Közben a mártáshoz a vajat felolvasztom, és rászórom a lisztet. Habzásig hevítem, ezután kevergetve ráöntöm a meleg húslevet, és beleszórom az őrölt babérlevelet. Sűrűre főzöm, közben a mustárral, a kapribogyó levével, sóval, borssal fűszerezem, végül belekeverem a kapribogyószemeket is.
Legutoljára hozzáadom a tejfölt, és még egyszer felforralom. Leveles parajjal és a mártással tálalom.