Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Mustáros nyúl


Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 8 evőkanál erős mustár, 6 vékony szelet füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 evőkanál fehér bor, 1 evőkanál vaj, néhány tárkonylevél, 1 késhegynyi cayenni bors

ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors.

Előkészítése: A sütőt 220 fokra előmelegítem. A megmosott nyulat szárazra törülöm, a belsejét sóval, borssal bedörzsölöm. 4 evőkanál mustárral bekenem, és néhány tárkonylevelet rászórok.
A nyulat szalonnaszeletekbe tekerem, és konyhai cérnával összekötözöm. Kivajazott serpenyőbe helyezem és befedem. A sütőben egy órán keresztül párolom. Az utolsó öt percben a szalonnát lebontom róla, és fedetlenül barnára pirítom. A tejfölt a megmaradt mustárral és a cayenni borssal összekeverem. A pecsenyelevet a borral felöntöm és felforralom. A tejfölös mustárt hozzáadom, és addig főzöm, amíg egészen sűrű mártás nem lesz belőle. A megsült nyulat kicsontozom, a gerincet felszeletelem, és a mártást külön tálalom mellé.

Tipp: Darabokra vágva is készíthető. A gerincet csak a sütési ideje felénél teszem hozzá. Kelbimbó illik mellé.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával